• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Alsóörsi téltemető 2020.

Nyomtatás

Elűztük, bár itt sem volt. Jó néhány éve Alsóörsön is felélesztették a régi falusi hagyományt, a tél búcsúztatását.

Igaz ugyan, hogy az idei évfordulós évszak csöppet sem hasonlított a télre, hó is csak egyszer szállingózott, azért bIztos ami biztos alapon, idén is elkísértük a kiszebábut a partra.   
          
Az eredetileg a Sirály-parkba tervezett rendezvény mégis beszorult a művelődési házba a kellemetlen, viharos szél miatt. Ott viszont jó szívvel várták a vendégeket, az átjáróban már finom illatokat lehetett érezni, pecsenyék, hurkák-kolbászok lapultak a melegen tartókban, s egy édes illat csábította a gyerekeket, a kürtöskalács illata. Bent meleg tea és pogácsa várta az érkezőket az óvoda konyhájából. A teremben műsorral kezdődött a rendezvény kicsit korán, talán ezért is voltak kevesebben a megszokottnál.

A Mardi Gras Jazz Band együttes zenéjével kezdődött a program. talán nem túl ismerősen hangzó a nevük, de a hét elszánt fiatalember remek muzsikával érkezett ide is. Nevük franciából fordítva  húshagyó keddet jelent: a böjtölés kezdete előtti utolsó napot.
A folytatás is parádés volt: a Czifra Néptánc Együttes táncosai és zenészei nem csak élményt, de csodálatot és tapssal kísért elismerést is arattak.

A kiszebáb meg türelmesen várakozott az udvaron, derekasan ellenállt a szélnek, hiszen stabil talpat és vázat készített neki Zórád Ferenc és Kovács Zoltán, a felöltöztetést már női kezek végezték: Tarnai Viktória, Tóthné Fülöp Erika és Farkas Judit.
Végül utolsó útjára indult a kitartó menettel, hogy lángra lobbanjon a víz közelében: utolsó hamvadásaként – reméljük – a télnek.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2020. március 02. hétfő, 23:37 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card