• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Eltolódott szezonnyitás - Jazz Moló

Nyomtatás

Furcsa ez a nyár. A hosszú tilalmi időszak miatt eltolódott a szezonkezdés a Balatonnál is, az első nagyobb program a parton, a hétvégi Jazz Moló a Swing-swing együttessel volt.

Még az időjárás is alkalmazkodni látszik a vírus okozta helyzethez, szeles csapongásaival alig emlékeztet a várva várt nyáridőre. Medárd is megérkezett egy hét késéssel, annál nagyobb hevességgel. 

Az első nagyobb program a parton a Swing-swing együttes fellépése volt a Sirály parkban szombaton este. A hétvégére igazi strandidő vonzotta a tóhoz a vendégeket, s a nyáreste is a partra csalogatta az embereket. Sokan sétálgattak, leültek a padokra, gyönyörködtek a nyugodt víz és túlparti fények látványában, és sokan leültek a színpad előtt elhelyezett székekre - közel száz helyre-, hallgatni az együttest. Néhány éve tartották az első koncertjüket itt Alsóörsön, azóta visszajárnak nyaranta többször is, idén háromszor. S még sosem okoztak csalódást. A remek zenészekből és énekesekből álló csapat két és fél órán keresztül muzsikált, gazdag repertoárjukból válogatva. Szeretnek együtt lenni s örömmel zenélnek, mindig ezt érzem a könnyedségüket és természetességüket látva, hallva. Ami mögött a - tehetségen túl – biztos szakmai tudás és igényesség a háttér. Amiképp háttérnek ezen az estén is a Balaton szolgált. Idilli kép: néhány vitorlás ringatózik a sötét vízen, a part közelében kacsák és hattyúk úszkálnak nagy nyugalommal. A hízásnak indult Hold még nem vet erős fényt a tóra, de az apró, játékosan locsogó hullámok hátán gyakran megcsillan a fény, játszik a zene a fénnyel vagy a fény a zenével…

Szép este volt, szezonnyitónak méltó. S akik ezt elővarázsolták: Bélafi László (az együttes vezetője, szaxofon, ének), énekesek: Bankó Móni, Dely Viki, Kapor Ági, zongoránál Gömbös Károly és Vonderviszt Lajos, Vecsey Ervin klarinéton, Nagy Ferenc bőgőn, László Ferenc gitáron játszott, s a dobokat Palkovics György szólaltatta meg. S a jó hangzást a háttérből Feith József hangmérnök biztosította.

Fél tizenegy táján „véget vetettek a zenének”. S hogy milyen jó volt a hangosítás, arra csak utólag éreztem rá, hazafelé indulva. A parkoló autókkal tele még, a kávézóban és a Fröccsteraszon is sok vendég élvezte ezt az igazi nyárestét. Balra szolidabb, szemben hangosabb gépzene tupírozta a hangulatot. Jövés-menés, nézelődők, szórakozók. Felszabadultak és óvatosak, távolságot tartók ma estére alig maradtak itt a parton. Dúdolgatom magamban hazafelé az ismert dallamokat, többet is.

Talán lesz nyarunk is.

Csiszár Edit

Nagy Veronika ás Zórád Ferenc fotói:

 

Módosítás: ( 2020. június 30. kedd, 09:24 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card