• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Ismét 5 csillagos az alsóörsi strand

Nyomtatás

Alsóörs zászlaját ismét 5 csillag díszíti! Zamárdiban, ünnepélyes keretek között adták át a három Balaton-parti megye strandjainak járó Kék Hullám Zászló minősítéseket. 

Zamárdi kertmozijában került sor a három Balaton-parti megye, Veszprém, Zala és Somogy strandjainak járó Kék Hullám Zászló minősítések, valamint a különdíjak átáadására, amit a Balatoni Szövetség több partnerével együtt szervezett meg.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármesterének köszöntője után Lombár Gábor, a BSZ elnöke a fürdőhelyek minőségére, biztonságára és a kényelmére helyezte a súlyt. Úgy mondta, fantasztikus a fejlődés a Balatonnál és térségében, amelyben meghatározó szerepe van a Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ). – Látni, hogy a településeknek van gazdája, reményeink szerint eredményes szezont tudunk majd zárni – fogalmazott.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára aláhúzta, a vírus miatt rendhagyó év az idei az ország és a szövetség életében is. A tavaszi veszélyhelyzet miatt rendezvényeik elmaradtak, a szövetség a megszokottól később, júniusban döntött arról, hogy a hagyományokat tiszteletben tartva idén is meghirdeti a Kék Hullám Zászló strandminősítést, amelyre így is 35 strand jelentkezett.

A bejárásoknál segített a BSZ-nek a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és az MTÜ, valamint a kormányhivatali népegészségügyi dolgozók. Az eddigiek szerint egytől öt csillagig értékelték például a parkolást, a vizesblokkot, a tisztaságot, az akadálymentesítést. A titkár üdvözölte a látványos fejlődést, amit az MTÜ segítségével, illetve a Kisfaludy programmal valósítottak meg a fürdőhelyeken. Aláhúzta, a Balaton vize kiváló, a kutatások fontosak, a hínár a tisztaság miatt fejlődik. A strandokat rövid idő alatt és jól előkészítették a nyitásra a szezon elején.

Károlyi Sylvia Zala megyei tiszti főorvos méltatta, hogy a fürdőhelyeken kiemelten kezelik az egészségügyi biztonságot.

A köszöntők után átadták a kék színű zászlót, valamint a különdíjakat is.

Veszprém megye strandjai közül öt csillagot kapott: az Alsóörsi Községi Strand, valamint a szigligeti, a balatonfüredi Kisfaludy és Esterházy, a csopaki, a balatonalmádi Wesselényi strand, a Badacsonytomaj Városi Strand, a balatonedericsi Zöld Hullám strand.

Négycsillagos lett: Révfülöpön a Szigeti és a Császtai strand, az ábrahámhegyi, Balatonudvariban a községi és a Fövenyesi, a zánkai fürdőhely, valamint a badacsonytomaji Badacsony strand.

Három csillagot kapott: a balatonfüredi Széchenyi strandfürdő.

A BSZ különdíját, ami a legdinamikusabban fejlődő fürdőhelynek jár, a balatonedericsi Zöld Hullám strand vehette át, amit Fekete Tamás, az MTSZ alelnöke adott át Papp Jánosnak, Balatonederics elöljárójának.

A Veszprém Megyei Önkormányzat különdíja Csopak strandjához került, amit Polgárdy Imre közgyűlési elnök adott át Ambrus Tibor polgármesternek.

A Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja 2020 címet Gyenesdiáson a Diási Játékstrand nyerte el.


Veszprém megye polgármesterei, strandjainak vezetői Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnökkel a Kék Hullám Zászló átadásán Zamárdiban

Fotó: Somogy Megyei Hírlap            

 

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card