• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

2020. Balaton Mountainbike Maraton - kerékpáros találkozó

Nyomtatás

Sok szeretettel invitáljuk elsősorban a bringázás szerelmeseit a Top Maraton sorozat következő állomására, a Balaton Mountainbike Maraton Balatonfüred 2020. rendezvényre

A Balaton MTB Maraton 2020-ban is a Top Maraton sorozat állomása lesz.

A Top Maraton Sorozatot olyan mountainbike maraton rendezők hozták létre, akik 25 évvel ezelőtt a hazai hegyikerékpáros sport megalapozói közé tartoztak. Az elmúlt 15 év Top Maraton versenyein több mint 100 ezren vettek részt.

Tudomásunk szerint ez a sorozat Európában is egyedül álló, amely ennyi ideig megtartotta a rangját.

PROGRAMOK

Augusztus 15. szombat - Helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

 12 h – 19 h      KROSS bringa teszt

 14 h – 19 h     Balaton MTB maraton rajtszám átvétel és helyszíni nevezés

 15 h – 17 h      Balaton Kupa gyerekverseny

Augusztus 16. vasárnap - Helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

 8 h – 10 h         helyszíni nevezés, rajtszám átvétel

 11 h                  Balaton MTB Maraton 65 km és 15 km rajt

 11 h 15’            Balaton MTB Maraton 45 km és 25 km rajt

 16:00                Eredményhirdetés

 16:30               Tombola

2020–ban jelentős fejlesztések történnek mind a 4 táv nyomvonalában. Új látványos pályaszakaszokat jelölünk ki csodás természeti környezetben.

A távok struktúrája, 15 – 25- 45 – 65 km, továbbra is marad. A 45 és a 65 km – es táv közepes nehézségi fokú, technikás, de végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek.  Több rövid, de meredekebb mászással bővül, így még  izgalmasabb lesz a pálya.

A 15 és a 25 km – es távot továbbra is ajánljuk azoknak, akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várjuk az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves verseny évadra.

Mind a 4 táv versenyzői a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, Hidegkút, Pécsely, Vászoly, Barnag kis  falvait. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok.

A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot kölcsönöznek a versenynek. Biztosak vagyunk benne, hogy aki részt vesz a versenyen hamarosan visszatér egy jó túrázásra, családi aktív kikapcsolódásra.

Jelentős fejlesztés lesz idén, hogy új, minden igényt kielégítő színvonalas versenyközpontja lesz az eseménynek! A rajt – cél területnek a balatonfüredi  Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont. Itt a résztvevők igénybe vehetik a Sportcsarnok meleg vizes zuhanyzóit, kulturált mosdó, WC, öltöző helységeket és színvonalas étterem (kedvező árakkal, NO MŰANYAG) áll rendelkezésre. Az eredményhirdetés helyszíne világszínvonalú, most elkészült, fedett színpadon lesz. A kényelmes parkolást két aszfaltos parkoló biztosítja. Extra szolgáltatás, hogy a balatonfüredi kemping strandját  (Széchenyi strand) a versenyzők kedvezményesen vehetik igénybe a verseny napján.

 

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card