• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtése

Nyomtatás

Kedves Testvérek! Hamarosan újra advent ünnepe köszönt ránk és készülhetünk a karácsonyra. Ilyenkor, ahogyan minden évben lenni szokott, különböző gyűjtéseket szervezünk, hogy segíthessünk a rászoruló családoknak és gyermekeknek az ünnep alkalmával.

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk a Testvérek felé, hogy csatlakozzanak gyülekezeti szinten ahhoz a kezdeményezéshez, ami a Magyar Református Szeretetszolgálat által évek óta szervezett Szeretetdoboz és Nyilas Misi Pakk elnevezésű akcióként vált közismerté. 2017-18-19-ben az Isten megáldotta már ezt a kezdeményezést, több száz Nyilas Misi Pakkot, Szeretetdobozt és több száz kiló élelmiszert küldhettünk tovább a rászorulók részére. Hálásak voltunk érte és köszönjük az adományozó gyülekezeteknek a segítséget.

Amennyiben lehetséges, szeretnénk az adományozó gyülekezetek körét még tovább bővíteni, ezért fordulunk most írásban is a dunántúli gyülekezetekhez, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. Természetesen nem egy újabb terhet szeretnénk a gyülekezetek és a lelkészek vállára tenni, hanem segítséget is kínálunk ehhez a szolgálathoz:
1. A Szeretetdoboz igényeket kérjük az alábbi email címre elküldeni kalman.csaba.gabor@gmail.com, érdeklődni és kérdezni a +36-30 /431-1720-as számon lehet. Csatolmányként elküldjük azt a leírást, amely részletezi, mivel töltsük meg a dobozokat, milyen adományokat gyűjtsünk.
2. Az igényelt dobozokat az Egyházmegyék által kijelölt központi helyre leszállítjuk, ahol az átvehető.
3. Az elkészített Szeretetdobozokat és a Nyilas Misi Pakkokat is az Egyházmegyék által kijelölt helyről összegyűjtjük és elszállítjuk (december 18-ig).
Az idei évben egy újabb lehetőséggel bővült a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi akciójának palettája. A tavalyi kezdeményezésen felbuzdulva 500 helyett idén 2020 nehéz sorsú gyermek álmát szeretné valóra váltani a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ebben kérjük hathatós segítségüket. Ez az irányított adományozás lényegesen egyszerűbben megvalósítható és egyértelműen célba talál, ráadásként örömtelibb is, ezért erre a lehetőségre 2020-ban még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni.

Az adományozóknak nincs más dolguk, mint felmenni a www.szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalra, kiválasztani, így lefoglalni egy vagy több gyermek kívánságát, és postai úton, illetve akár személyesen is eljuttatni a központi irodánkba (cím: 1146 Budapest, Hungária körút 200.)
Annak érdekében, hogy a gyerekekhez biztosan eljusson a megálmodott ajándék, fontos, hogy a dobozon fel legyen tüntetve a felajánló és megajándékozott nevén (és életkorán) túl a lefoglalás után visszaigazoló e-mailben kapott azonosító. Hogy ezzel se legyen külön gond, a foglalásról kapott visszaigazoló levélben küldünk egy címkét is, amelyen minden fontos adat szerepel. Ezt csak ki kell nyomtatni és ráragasztani a csomagra.
Amennyiben esetleg a beszerzés nehézséget okoz, arra is van lehetőség, hogy az adomány értékét ajánlják fel, az MRSZ munkatársai pedig beszerzik az adott terméket.
Használt árucikk felajánlása esetén tartsuk szem előtt, hogy az új vagy újszerű állapotú legyen.
Arra kérjük a testvéreket, hirdessék meg a gyülekezetekben az adományozások összes lehetséges formáját, ennek a Kívánság Listás ajándékozásnak a határideje november 30., míg a Nyilas Misi pakknak és a Szeretetdoboznak december 18., hogy még időben karácsony ünnepe előtt szét tudjuk osztani az ajándékokat a rászorulók részére.

Előre is megköszönve a segítséget és a támogatást, Isten áldását kérve életükre és szolgálataikra,

Pápa - Alsóörs, 2020. november 5.

Tisztelettel:
Kálmán Csaba Steinbach József
szeretetszolgálati referens püspök

A felhívás plakátja:

Módosítás: ( 2020. november 26. csütörtök, 10:34 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card