• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Nagyvadak terelése 2020. december

Nyomtatás

Értesítjük lakosainkat, hogy az Újkúti Vadásztársaság Balatonfüredi rendőrkapitányság és Alsóörs Önkormányzata, valamint a település és Lovas polgárőrsége nagyvad terelést tart Alsóörs térségében.

Időpont: 2020. december 7. (hétfő) 9.00-11.00 óra
Helyszínek: 
Málnás utca feletti rész, Kövestető, Lovasi út 

A terelés célja a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó állatfajok (róka, őz, vaddisznó, gímszarvas, őz) vadászterületünk távolabbi részére való terelése.
A terelés közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, vadászat nem lesz, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. A terelés biztonságos lefolytathatósága érdekében kérjük a terelés idején az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban való tartózkodást lehetőleg ne tervezzenek!

Az érintett külterületek mezei útjai biztonsági okból 8.00 - 11.00 közt lezárásra kerülnek, a területen való mozgást korlátoznunk kell, idegenek a hajtással érintett területen nem tartózkodhatnak.  

Amennyiben a vad várható mozgása műút forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásról is intézkedünk.

Kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségek miatt megértésüket!

Módosítás: ( 2020. december 01. kedd, 09:51 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card