• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Óvodai beíratás 2021.

Nyomtatás

Tisztelt Szülők! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a 2021 /22-es nevelési évre történő ÓVODAI és BÖLCSÖDEI BEÍRATÁS időpontja és eljárásrendje a következők szerint valósul meg:

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése az alábbi rendelkezést tartalmazza:
azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek. Az óvodába a 2021/2022-es nevelési évben a 2018. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező!

A 2021/2022-es nevelési évre történő óvodai beiratkozással kapcsolatban megjelent 19/2021. (III.10.) EMMI határozat értelmében tehát a beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben a szükséges dokumentumokat elegendő a nevelési év megkezdésekor benyújtani.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat elegendő a nevelési év megkezdésekor benyújtani, melyek a következők:

 • a gyermek személyi azonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
 • a szülő személyi azonosítására alkalmas személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
 • a gyermek TAJ kártyája,
 • a gyermek születési anyakönyvi kivonata,

Intézményünkbe, a járvány elleni védekezés miatt, a szülők csak nagyon indokolt esetben jöhetnek be, ezért kérjük a kedves Szülőket, hogy a beíratás online formában történjen!

A felhívás alapján intézményünk 2021. április 20 – 23. között fogadja a szülők óvodai és bölcsődei felvétel iránti szándéknyilatkozatát.

A felvételi szándéknyilatkozat letölthető a www.alsoorsovi.hu oldalon/ bemutatkozás menüpont alatt/ melyet kitöltve elektronikus úton az alsoorsovi@gmail.com email címen, vagy postai úton /Napraforgó Óvoda és Bölcsőde 8226 Alsóörs Óvoda u.2./ a fent jelzett időpontig kérük eljuttatni.
A gyermek felvételét követően a felvételről írásban értesítést kapnak a szülők.

A koronavírus-járvány miatt az óvodai és bölcsödei beiratkozásról az alsoorsovi@gmail.com, illetve a 06 /20-2630-893 telefonszámon kérhetnek egyéb tájékoztatást.

Alsóörs, 2021.03. 22.                        

Csiszárné Huszár Judit
Intézményvezető

                                                                             

 

Praktikumtár

Magyar falu Program

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson