• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Nemzeti Összetartozás Napja

Nyomtatás

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA: a trianoni békediktátum 101 éves évfordulóján. A 101 évvel ezelőtti esemény nemzeti tragédia, örök seb a haza lelkén. 

Trianon felejthetetlen elődeinkben, s magunkban hordozott, nyomasztó, feldolgozhatatlan igazságtalanság. De azóta is tudjuk, hogy él a magyarok Istene, hiszen a halálos ítélet után itt vagyunk, Magyarország még mindig megvan, sőt erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor. A határon kívül rekedt testvéri közösségek túlélték a többszöri elnyomást, pedig igen nehéz volt ott magyarnak lenni. A kapcsolatok a nemzetrészekkel élőek, nagyon fontosak, sokat jelentünk egymásnak: ÖSSZETARTOZUNK!

Málnási barátainktól kapott székely kapu felirata szerint: őseink szent hitét, gyökereinket nem hagyhatjuk el soha. Az összetartozás erősítésében Alsóörs élen jár, a székelyföldi Málnással több mint három évtizede, a felvidéki Kalász községgel pedig több mint két évtizede ápol élő, gyümölcsöző kapcsolatot közös múltunkra, a jövő féltésére és az emberi szeretetre támaszkodva!

Isten éltesse a magyarságot világszerte!

Hebling Zsolt polgármester
 

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás