• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Kitüntetések az Endrődi iskolában

Nyomtatás

Általános iskolánk 2021. évi tanévzáró ünnepségén az iskola nyugállományba vonuló tanára, valamint három végzős tanulója is elismerésben részesült

Az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda – Utánpótlásközpont idei tanévzáró ünnepségén az iskola nyugállományba vonuló tanára, Hirsch Zoltánné Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést vehetett át. Endrődi - plakett elismerésben három végzős tanuló részesült.

Hirsch Zoltánné Slezák Andrea hivatásának alapjait a Szombathelyi Tanárképző Főiskola könyvtár - történelem szakán sajátította el. Pedagógiai tevékenységét Balatonfüreden a városi könyvtárban kezdte, majd a pécselyi általános iskolában folytatta, ahol nemcsak tanított, hanem az iskola könyvtárát is vezette. 2002-ben szakmai ismereteit rajztanári diploma megszerzésével bővítette. Két esztendő múltán Alsóörsre vezetett az útja, azóta az Endrődi iskola tanára, egy cikluson át igazgató-helyettese, felsős munkaközösségvezető, miközben mindhárom szakterületén helytáll. Az iskola vezetésének aktív tagja, aki feladatait pedagógiai tudással, szakmai megfontoltsággal, lelkiismeretesen végzi – áll a laudátumban.

Fentiek ismertében megkérdeztem a tanárnőt: Mi motiválta akkor, amikor ezt a szép, de nehéz hivatást választotta, hiszen nem kevesebb, amire vállalkozott, mint az, hogy a jövő nemzedék emberének képét formálja?

Az általános iskolában volt egy tanárom, Németh Emília – válaszolta. Az ő munkája indított el a pályán, igazolva, hogy „Minden tanár mögött egy nagyszerű tanár áll”. Pályafutásom során rengeteg élményben volt részem. Ezeket a mindennapok hozták magukkal. Ezzel kapcsolatban szeretnék egy véleményt megosztani tanártársaimmal. Carol William Buethuer gondolata: „Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat a szavaidtól”. Ez lehetne akár az ars poeticam is.

Hosszú évek óta hagyomány az iskolában, hogy Endrődi - plakett adományozása formájában ismerik el a legeredményesebb tanulók teljesítményét.

A 2020/21 –es (rendkívüli) oktatási évben:
 -az Év legjobb tanulója Rozgonyi Gréta lett
 -az Év művészeti díját Őry Attila és Retz Elvira érdemelte ki.

Tanárnőnek tartalmas nyugdíjas éveket, a díjazott diákoknak további sok sikert kívánva gratulálunk!

Kovács Piroska

 

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson