• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tanévnyitó az általános iskolában 2021.

Nyomtatás

Áldott környezetben, Alsóörs református templomában került sor augusztus 31-én az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda –Utánpótlásközpont 2021/22. évi tanévének megnyitására.

A sokat látott műemléképület zsúfolási megtelt: izguló kis elsősök, végzősök, akikre új kihívások várnak, régen látott tanárok, büszke szülők. A tanévnyitón jelen voltak a község vezetői és a vallási vezetők.

Miután Dr. Kálmán Csaba lelkipásztor köszöntötte az ünneplőket, a 25. Zsoltár első versét énekeltük el az orgona szép, búgó hangjától kísérve, bizonyságot téve arról, hogy bízunk az Úrban. Ezt követően Pál apostol rómaiakhoz írott levelei közül hallgattuk meg egynek a részletét a hozzá fűzött magyarázattal együtt. Tiszteletes úr arról beszélt, hogy ilyenkor, év elején – mint mindenki tele van tervekkel, de azokat a diákok csak szüleik, nevelőik és Isten segítségével tudják megoldani. Példaként állította I. Rákóczi György fejedelmet, aki bronzba (temploma harangjába) vésette hitvallását: „Nem azé, aki akarja, és nem is azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.” Hangsúlyozta, hogy csak annak van eredménye, amiért megdolgozunk. Mindig mindent lehet újrakezdeni, igaz ez napjaink problémáinak megoldására is.

A tanévnyitó további részében az iskola igazgatója, Mészáros Károly köszöntötte jelenlévőket. Megkülönböztetett szeretettel szólt ahhoz a 18 kisdiákhoz, akik most ülnek először iskolapadba, örülök nektek – mondta, szüleiknek pedig megköszönte a bizalmat, amiért ide iratták őket. Ami pedig a végzősöket illeti, minden segítséget megkaptak ahhoz, hogy elég muníciót gyűjthessenek a jövő kihívásainak kivédéséhez, és azt ők meg is tették. A szülőket pedig arra bíztatta, hogy okosan szeressék gyermekeiket, jószóval oktatva, dicsérve.

Az új tanévvel kapcsolatosan az igazgató bemutatta az iskola új tanárait:
 Siposné Földesi Bernadett: történelem, rajz, könyvtár, 5. o. osztályfőnöke
 Székely Kristóf – az iskola volt diákja: testnevelés 7 – 8. osztályban
 Varga Veronika: kollégiumi nevelőtanár
 Az 1. oszályosok osztályfőnöke Gergely Rita lett.

A tanévnyitó Hajasné Zsédely Mónika 3. osztályos tanítványainak műsorával folytatódott, ezt az iskola új tanárának és új növendékeinek közös eskütétele követte, majd a legkisebbek átvehették az ötödikesek ajándékát. Az évnyitó ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.


Kovács Piroska

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás