• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

IX. MIKULÁS-FUTÁS - beszámoló

Nyomtatás

A tavalyi kényszerű szünet után szombat délelőtt ismét Mikulás-futásra várták az érdeklődőket a sportcsarnok környékére, immár kilencedik alkalommal.

Az előkészületek valójában hetekkel korábban kezdődtek, Gurdon Éva ötletgazda, főszervező, a rendezvény motorja gyűjtötte a támogatókat, segítőket, szervezte a programot a legkisebb részletekre is figyelve. S amikor már minden összegyűlt, péntek este a csomagok összeállítása, a feladatok elosztása is sorra került a szokásos megbeszélés alatt.

Igaz, hogy friss, csípős reggelre virradtunk szombaton, de a nap is előbújt s egész délelőtt velünk is maradt. A legkorábban érkezőket már várta a felfújható rajt-cél kapu, a csarnokban csak a regisztráció, azaz a rajtszámok átvétele történt, illetve a lelátón az öltözködés, minden más a szabadban zajlott.

Az előző évekhez hasonlóan online is lehetett jelentkezni (156-an meg is tették ezt), de a helyszínen is.

Végül is 122 futó állt rajthoz a szokásos távokon: ovis kör (400 m), alsós kör (800 m), felsős kör 1500 m), Mikulás-kör 4700 m. Sajnos az iskolát is érintő részleges karantén miatt az alsóörsi gyerekek többsége nem tudott jönni, ezért olyan egyezség született, hogy nekik dec. 14-én, egy keddi napon lesz lehetőségük erre.

Honnan jöttek a futók? Alsóörs, Lovas, Csopak, Balatonfüred, Veszprém, Litér és Bakonyjákó neve olvasható a listákon.

Schenk Tamás, az aszófői illetőségű Mikulás korán érkezett, pirospozsgásan, nagy szakálla mögül mosolyogva várta a gyerekeket, szaloncukorral kedveskedett nekik.

A hangosításról, zenéről Németh Béla gondoskodott, a konferálást Szauder Rita vállalta, a bemelegítést Brassay Réka irányította, mindjárt az elején jó hangulatot teremtettek. Az alsóörsi és lovasi polgárőrök a rendre ügyeltek, Szemán János VEDAC-edző pedig a kerékpáros felvezetést vállalta, bár az utakra festett zöld jelek is mutatták az irányt.

A célba visszaérkezőket természetesen taps fogadta, no és meleg tea, forralt bor és pogácsa, melyet az óvoda konyháján Horváth Józsefné és Városi Judit készített, alma és banán a támogatók jóvoltából. S az elmaradhatatlan Mikulás-csomag, melybe az édességek mellett egy Mikulás logóval és Alsóörs felirattal ellátott kéztörlő is került.

S akik már letudták a futást, pihenésképpen mehettek egy kört az ünnepi díszbe öltöztetett elektromos kisbusszal, sokan éltek is a lehetőséggel.

Idén nem lesz a második adventi vasárnapon semmilyen közös rendezvény a járvány miatt, ezért a futóverseny végén a polgármester felkérésére Gurdon Éva gyújtotta meg a második gyertyát a falu koszorúján. Nála illetékesebb nem is lehetett volna, aki rengeteg időt és energiát fektet minden évben a rendezvénybe, s mindig töretlen lelkesedéssel.

Köszönjük, Évi!

Köszönet a támogatóknak:
Alsóörs Község Önkormányzata
Alsóörs Község Polgárőrség Egyesülete, Gárdonyi Géza
Hebling Zsolt polgármester
Alsóörs Marina Kikötő és Hotel
Bakter Bisztró, Gulyás Zoltán és családja
Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület
Bálint Bence, Veszprémi Honvéd SE
Brassay Réka, Veszprém, VTE
Carpaccio Étterem, Kárpáti Zsolt és családja
Coop bolt, Hétforrás Zrt., Jáger Balázs, Szombathely
Endrődi Sándor Református Általános Iskola
Faluhelyi Ágnes, Veszprém
Família Vendéglő
Gáspár Sándor, Alsóörsi Pékség, Veszprém-Gyulafirátót
Hebling László és családja
Kocsma, Baranyai József
Laroba Wellness Hotel
Lovasi Polgárőr Egyesület, Simon Róbert, Lovas
Nagy Ágota
Napraforgó Óvoda és Bölcsőde
ifj. Németh Béla
Paracelsus Gyógyszertár
Simon Pince és Hubertus Borozó, Simon Géza és családja
Spirk László és családja, Lovas
Szemán János, Veszprém, VEDAC
Tóthné Stupián Anikó, Veszprém, SVSE
Zsuzsi virágai

S köszönet a segítőknek is, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Gurdon Ferenc és Jutka, Faluhelyi Ágnes, Hebling László és Zsuzsa, Nagy Veronika, dr.Mosonyi Katalin, Fehér Sándorné, Csiszár Lászlóné.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

 

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás