• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Légi biológiai szúnyoggyérítés 06.15

Nyomtatás

A Balatoni Szövetség -a Pannónia Központ szakértői javaslat alapján- légi biológiai szúnyoggyérítést rendelt meg a háttérterületek nádas-mocsárrét komplexumainak időszakosan víz alatt álló részterületein.

Időpont: 2022. június 15.
Helyszín: Alsóörs határterülete

A Balaton régió összehangolt szúnyoggyérítési munkálatai 2022-ben is a Balatoni Szövetség szervezésében valósulnak meg. Ennek keretében kerül sor a következő légi-biológiai csípőszúnyog gyérítésre.
A  háttérterületek nádas-mocsárrét területein végzett gyérítés tehát nem lakott részeket, hanem  külterületeket érint a Balaton körül 1000 ha területen.

Az irtás során felhasznált szerek kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítják el, a környezetre nincsenek káros hatással!

A gyérítés tartalék időpontjai:  2022. június 16-17. (a napnyugta utáni időszakban)

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

Az irtás során felhasznált szerek kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítják el, a szereknek a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, illetve VectoBac 12As a szúnyoglárva irtószer 

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik!

 
 

Praktikumtár

Családbarát Munkahely

Magyar falu Program

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Támogatások