• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               
Hiba
  • JFolder::files: Az elérési út nem mappa:
notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Véget ért a 420-as vitorlás VB

Nyomtatás

ELVITORLÁZTAK - Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult augusztus 14-én az alsóörsi vitorlás világbajnokság.

A versenyzők az elmúlt hetet felejthetetlennek, vezetőik eredményesnek, a szép számú látogató pedig a jubiláló település számára átnyújtott különleges ajándéknak tekintette.

Az eufórikus hangulatban lezajlott megnyitót komoly munka követte. Kétszáznegyvennégy páros várta, hogy az öt napig tartó küzdelmek során rajthoz állhasson és megmérkőzhessen egymással. A csapatok csaknem mindegyike tengerrel rendelkező országból érkezett, versenyzőik az ottani viszonyokban jártassak. A balatoni szélviszonyok – kiváltképp a „forgolódók” számukra újdonságként hatottak, hozzá kellett szokniuk. Az pedig a rendezőknek jelentett gondot, hogy voltak olyan futamok, amelyeket késve, vagy többször kellett indítani, sőt egy olyan nap is akadt, amikor a versenyzőknek más elfoglaltság után kellett néznie, mert szél hiányában nem tudták megrendezni a futamokat.
A gyönyörű helyszínt, a remek szervezést, a kifogástalan körülményeket a résztvevők méltányolták, elégedettek voltak. Az pedig a fiatalság sajátja, hogy könnyen és gyorsan szót értenek egymással, így alakulnak ki a sportbarátságok. A versenyzőket elnézve az embernek az az érzése támadt, hogy egy család tagjai között van, akik habár a világverseny során ellenfelek, szívélyes viszonyt ápolnak egymással, bíztatják egymást és örülnek a másik sikerének.

Az alsóörsi 420-as világbajnokság győztesei:
 Férfi /vegyes kategória: Fernando Flethes Anasye – Carlos Flethes Anasye (Spanyolország). Megjegyzés: a 2. és 3. helyen is spanyol versenyző végzett
 Női kategória: Solenza Mariani – Antea Mariani (Franciaország
 U 17kategória férfi: Severin Geriche – Xaver Schwarz (Németország)
 U 17 kategórai női: Valentina Steinlein – Lea Adolp (Németország)

A legjobb hazai versenyző: Szűcs Benedek – Csizmazia Bence férfi/vegyes kategória 15. hely. Ezzel a helyezéssel valóra vált a két magyar fiatal álma: bekerültek az Arany-csoportba. Ők nyerték el Alsóörs község különdíját, amit Hebling Zsolt polgármester adott át.

A záróünnepség jó hangulatban telt, méltó volt egy nagyszabású világversenyhez. Mindenki győzött ezen az esten, a versenyzők érmekkel, a nézők élményekkel lettek gazdagabbak.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói: {gallery}2022/VB420/2{/gallery}
 

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás