• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               
Hiba
  • JFolder::files: Az elérési út nem mappa:
notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Búcsú a nyártól, alsóörsi módra

Nyomtatás

Miként minden alkalommal az elmúlt közel három évtizedben, településünk Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivállal vett búcsút a nyártól. Az eseménynek külön rangot adott, hogy ez idén Alsóörs 750. születésnapját köszönti.

Búcsú a nyártól, alsóörsi módra

Miként minden alkalommal az elmúlt közel három évtizedben, 2022. augusztus 17-én is megnyitotta kapuit vendégei előtt az alsóörsi Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál. Az eseménynek külön rangot ad, hogy ezidén Alsóörs 750. születésnapját köszönti.

Búcsúzni csak nagyon szépen szabad” tartja a régi nóta (igaz, más szövegkörnyezetben), de a lényégét tekintve helytállóan. Jól tudják ezt a fesztivál rendezői is, hiszen az idei már a 27. alkalom, amikor a nyarat búcsúztatja, a vendéget nemcsak váró, hanem marasztaló, sőt, visszaváró Alsóörs.

A jól bevált gyakorlaton nem szabad változtatni, erre az idén sem volt szükség. Az ünneplők vidám sokasága a Kocsmánál gyülekezett, ahol a Mardi Grass Jazz Band műsorát élvezte, majd közösen vonult az Endrődi utcán át a Sirály parkba, a megnyitó színhelyére. A menetzene ritmusát a remek DRuMSTeRS együttes diktálta, míg a szép számú néző a mazsorettek látványos produkciójában gyönyörködött.

Közben megtelt a Sirály park. A fesztivál vendégeit – körükben Vörösmarty Éva asszonyt, Veszprém Megye Közgyűlésének alelnökét, testvértelepüléseink képviselőit, Paloznak polgármesterét, Alsóörs vezetőit, az egyházak elöljáróit és a megjelent vendégeket először Hebling Zsolt polgármester, majd dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntötte. A nyárbúcsúztató Alsóörs önkormányzatának lenagyobb rendezvénye. Hebling Zsolt kérte, hogy érezze jól magát mindenki, dr. Kontrát Károly pedig gratulált a 750 éves Alsóörsnek és további sok siker kívánt.
A megnyitót követően az est sztárvendége, Vastag Tamás és zenekara lépett a világot jelentő deszkákra. Érezzük jól magunkat együtt! – kívánta a népszerű énekes, majd tett is azért, hogy ez így legyen. A siker nem maradt el. Az est a The Landing Band fellépésével ért véget.

Másnap hasonló szerkesztésű műsor várta a nagyérdeműt, a Mardi Grass Jazz Band „mindennapos vendég” volt Alsóörsön ezekben a napokban. A fesztivál második napján újabb kiváló énekes, Wolf Kati volt a sztárvendégvendég, akitől a későbbiekben megtudtuk, hogy tulajdonképpen Alsóörsre hazaérkezett. Mint mondta, családja kötődik a településhez (szülei ezúttal is jelen vannak a koncerten), őt magát is számtalan kedves emlék fűzi ide. Műsora, mint mindig, most is sikert aratott. Utána már csak a Jolly Tony Együttes volt hátra, akik gondoskodtak arról, hogy a vendégek érezzék jól magukat.

Az alsóörsi fesztiválon minden évben remek a hangulat. Ehhez hozzájárul az, hogy az ünnepi műsoron kívül a gasztronómia örömeitől a sportolási lehetőségek bő választékáig mindaz rendelkezésükre áll, ami ehhez szükségeltetik. Mindezekről a következő beszámolóban bővebben.

A jubileumi nyárbúcsúztató jól kezdődött, és az augusztus 21-ig tartó folytatás is sok meglepetést ígért, de sajnos az időjárás felülírta a tervezetteket. Ne feledjék: Alsóörs várja Önöket!

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc  fotóriportja: {gallery}2022/nyarbucsu{/gallery}

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás