• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Prológus az alsóörsi halünnephez

Nyomtatás

A közelgő VII. Alsóörsi Halnapon a főszerep ismét a horgászoké és a gasztronómia legjobb tudóié lesz. A közelgő halünnepről sajtótájékoztató keretében adtak információt a szervezők.

Szeptember 24- én az alsóörsi strandon minden a halakról és a horgászatról fog szólni. Bár a VII. Alsóörsi Halnapon a főszerepet a horgászok és a gasztronómia legjobb tudói alakítják, kísérőrendezvényekből sem lesz hiány.

A halünnepet Alsóörs Község Önkormányzata és legnagyobb civilszervezete, a Veszprémvidéki Horgász Egyesület rendezi. Már az is egyedülálló, hogy egy esemény ilyen szervezésben jöjjön létre, hát még az, hogy szinte baráti kapcsolat alakuljon ki a résztvevők között. Márpedig nálunk így történt. Koltai Lajos, a VVHE elnöke először is köszönetet mondott ezért, majd a soron következő horgászverseny szabályait ismertette.

Őt Heiter Sándor, az egyesület elnökségének tagja követte a felszólalók sorában, aki a főzőversennyel kapcsolatos tudnivalókról adott tájékoztatást. A jobbnál jobb – kizárólag halból készült – étkek 750 forint címletű „halpikkelyért” vásárolhatók meg.

Honlapunkon VII. Alsóörsi Halnap – horgászverseny címen részletes információk olvashatók mindkét témáról.

A sajtótájékoztató további részében Antal Bernadett turisztikai közgazdász, a négy csillag minősítést közelmúltban elnyert Wellness Hotel Laroba menedzsere beszélt célkitűzésükről, arról, hogy ne csak főszezonban keressék fel településünket a vendégek. Ehhez vonzó programokra van szükség. Beszélt a múlt hagyományairól, a Potyondi családról, akik a Halásztanyát 1910 óta üzemeltették, valamint az összefogás erejéről a vállalkozó, a helyi lakosság és a szponzorok között, mert mint mondotta, az visz előre.

Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt büszke a Hotel Laroba sikerére. Örül annak, hogy közreműködésükkel ők is erősítik az összefogást, a halnap sikerét. Közös cél a horgászat népszerűsítése, a halfogyasztás mértékének növelése az egészséges táplálkozás egyik alappilléreként. A polgármester elmondta azt is, hogy a rendezvény programját a művelődési ház fogja össze, sikerét pedig két szervezet támogatja: a Rotary Club bor értékesítéssel a helyi szervezeteket segítendő, az Olt - Alom Állatvédő Szervezet pedig palacsintasütéssel, melynek bevételét állatvédelemre fordítják.

Találkozás tehát: szeptember 24-én reggel kilenc órakor az alsóörsi strandon.

Kellemes napot, jó szórakozást mindenkinek!

Kovács Piroska

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás