• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

„Gondosóra” program

Nyomtatás

Kedves Idős Lakosunk! Elindult a „Gondosóra” program, amely a 65 év feletti, otthonukban élő, magyar állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni

A Belügyminisztériumtól a Veszprém Vármegyei Önkormányzaton keresztül kaptuk azt az örömteli tájékoztatást, hogy 2022-ben elindult a GONDOSÓRA PROGRAM, amely a következő 4 évben eljut minden érdeklődő 65 éven felüli állampolgárhoz

A csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható ingyenes jelzőeszközhöz, a GONDOSÓRÁHOZ 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

Regisztráció www.gondosora.hu oldalon, akik most igénylik. azok néhány hónapon belül megkaphatják az új eszközt.

Rövid tájékoztató:
A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaink próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. 

A program az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával. Része a korszerű segélyhívó eszköz, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatás kapcsolódik. Az így kialakuló bizalmi kör egy új típusú, jóléti szolgáltatási rendszert hoz létre.

További tájékoztatás: a 06-1 /445-0080 telefonszámon.

Tisztelettel:    
Hebling Zsolt
polgármester

 

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás