• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

ZÖLD BAJNOK Alsóörs

Nyomtatás

Alsóörs ZÖLD BAJNOK lett a lakossági ledcsere programban elért eredményéért!

Tóth Zoltán képviselő kezdeményezésére településünk részt vett a CYEB Kft által lebonyolított mozgalomban, ahol 208 háztartásunk jutott ingyenesen izzókhoz, ezáltal a lakossági fogyasztás éves megtakarítása: 3,2 millió Ft, az izzók értéke: 5,2 millió Ft, s a környezetvédelmi hatása is jelentős (az izzók időtartama alatt a CO2 kibocsátásból származó megtakarítás mértéke:32 tonna!)

Hamarosan indul a harmadik akció, amelyet nem sokára meghirdetünk! Lakosainknak a művelődési ház munkatársa Nagy Veronika segédkezett a regisztrációban.

A díjat energetikai konferencia keretében osztották ki, ahol a település vezetői vettek részt: Hebling Zsolt polgármester, Ferenczy Gábor alpolgármester, Tóth Zoltán képviselő és Kozma Zsolt intézményvezető. Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő köszöntötte a megjelenteket, a cég vezetői bemutatták projektjeiket, köztük egy egyedülálló kísérleti berendezést, amely a lítium akkumulátorok alternatíváját jelenthetik a jövőben (amerikai – magyar közös kutatás).

A díjátadóról készült fotók:

Tretykó István

 

Praktikumtár

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás