• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               
Sport

 
Az Alsóörsi Sportegyesület 1996-ban alakult, pár lelkes sportbarát elhatározta, hogy a korábbi hagyományokhoz hasonlóan (a 60-70-es években labdarugó, később asztalitenisz szakosztály működött) újraalapítja az egyesületet.

A kezdeményezést támogatta az akkori képviselőtestület, Dr. Bóka István polgármester 2002-ig az elnöke is lett.
Az egyesület először a kézilabda szakosztállyal alakult újra, a fiuk hála a rutinos játékosoknak és Ferenczy Gábor játékosedző áldozatos munkájának már az első félévben az NB II-be remekül szerepeltek. A fiukhoz csatlakoztak a lányok is ők a megyei bajnokságban vitézkedtek, és rövidesen a megye legjobb csapatává válva kiharcolták az BN II-es indulás jogát.
Magára valamit is adó falu, nem lehet meg focicsapat nélkül ezért 1997-ben új szakosztály indult. A főleg helyi fiatalokból álló csapat a járási bajnokságban szerepelt. Íjász szakosztályunk 1998-ban indult, és több minősítő versenyt nyert, sportolóink eredményesen szerepelnek a különfél versenyeken.

2002-től az elnöki tisztet Hebling Zsolt polgármester töltötte be, aki elődjéhez hasonlóan szívügyének tekintette a sportot. 2009-től Vörösmarty Mihály, majd 2012-től Csuhaj Ernő, 2014-től ismét Hebling Zsolt lett az elnök.

Az évek során a fiú kézilabdázók az NB I/B-ig jutottak, jelenleg a megyei I. osztályban szerepelnek.
A lányok többször a dobogóra állhattak, jelenleg megyei bajnokságban szerepelnek.

A labdarugók megnyerték a járási majd a megye II-es bajnokságot és feljutottak a megyei I-be, ahol a középmezőnyben teljesítettek, jelenleg a megye II-es bajnokságban szerepelnek.

Felnőtt csapatunk mellett kézilabdában, labdarúgásban is nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésére, fiú és lány ifjúsági serdülő csapataink is eredményesen szerepelnek. Ezeket az eredményeket nem tudtuk volna elérni, ha nincs az a töretlen támogatás amit az Önkormányzat ad a sportklub részére. Így vált az alsóörsi Sportklub 12 év alatt egy szakosztályból 10-20 sportolóból egy közel 200 sportolót magába tömörítő egyesületté, öregbítve Alsóörs hírnevét országon belül és kívül.

 

2. Az Alsóörsi Sport Egyesület 2019. március végén megtartotta éves közgyűlését, ahol a szakosztályok beszámoltak eredményeikről.

Labdarúgás:  a csapat magas pontszámmal vezeti a megye 3 bajnokságot:friss hír: április végéig begyűjtötték a 21. győzelmüket remek teljesítményükkel. Egyre több a helyi játékos, jó a közösség, a BOZSIK programban a legkisebbek vesznek részt.

Női kézilabda: folyamatosan fejlődnek, előreléptek a 4. helyre, cél a fiatalítás.

- Férfi kézilabda: vezetik a tabellát, cél a megyei bajnokság megnyerése, jó a közösség.

Íjászat: országos bajnokságban 6-ból 3 arany,2 ezüst,1 bronz érem, fontos cél az utánpótlás nevelés is.

Gratulálunk, további sok sikert kívánunk, hajrá Alsóörs!

 


Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás