• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

A Tündér Ujjak Klub születésnapjára

Fennállásának 5. évfordulóját ünnepelte október 27-én a művelődési házban Alsóörs legfiatalabb civil szervezete, a Tündér Ujjak KlubAz ünnepi hangulatot Kövi Szabolcs teremtette meg.

Bővebben...
 

Év Balatoni Háza: Marina kikötőépület és hotel

Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese: Alsóörs, Marina kikötőépület és hotel! Nem könnyű feladatot kaptak az alkotók, amikor megbízták őket az újonnan épült alsóörsi kikötő központi épületének tervezésével.

Bővebben...
 

Kovács Endre fotókönyvének bemutatója

Utazás holdvilágnál, ideiglenes amnéziában-. Rendhagyó fotóművész – író – olvasó találkozó színhelye volt október 26-án a veszprémi Utas és a holdvilág antikvárium.

Bővebben...
 

Egy pohár tea Alsóörs polgármesterével

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, folytatva az elmúlt évek gyakorlatát, október 19-én kötetlen beszélgetésre hívta és várta a község lakosságát, üdülőtulajdonosait és valamennyi olyan érdeklődőt, aki fontosnak tartja, hogy tájékozott legyen a közéletben és észrevételeivel segítse annak optimális alakítását.

Bővebben...
 

A Balaton szerelmese Veszprémben

Sokan találkoztak már az önkormányzat gondozásában tavasszal megjelentetett könyvvel, az Iklódy-Szabó János életét és munkásságát bemutató kötettel.

Bővebben...
 

TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélküli kutak engedélyeztetéséről

Az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről. Az Országgyűlés 2017. évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018. január 1. lépett hatályba.

Bővebben...
 

Főhajtás október hatodikán

1849. október 6. Tragikus esemény tanúja volt ez a nap. Az „aradi tizenhárom”, ahogy a halhatatlanságba bevonultak, nem kevesebbet tett, mint életét adta a hazáért.

Bővebben...
 

1956-ra emlékeztünk

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek. Hiába szállnak árnyak, álmok, évek… Emlékük, mint a lámpafény az estben, kitündököl és ragyog egyre szebben – idézte Juhász Gyulát ünnepi beszédében Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke

Bővebben...
 

Latinovits - a színészkirály

A színészkirály nyomában. Október 17-én tartotta legutóbbi összejövetelét az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület. A meghívott vendég ezúttal Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter volt, aki Latinovits Zoltánról, a színészkirályról tartott előadást.

Bővebben...
 

Éjjeli kilátó túra 2018.

Október 13-án, éjjeli kilátó túrán vettünk részt, Alsóörs – Felsőörs – Lovas – Alsóörs útvonalon. A túrák során gyönyörködhettünk mind a Somlyó-hegyi, mind a Csere-hegyi kilátóból elénk táruló látványban, ill. a felsőörsi Malomvölgy, valamint a lovasi panoráma szépségében.

Bővebben...
 

Téli rezsicsökkentés - TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 1364/2018. (VII. 27.) Kormányhatározatában döntött a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

Határidő: 2018. október 15.

Bővebben...
 

II. Alsóörsi Palacsinta Fesztivál

Palacsintafesztivál, a négyévszakos Balaton újabb állomása. Célunk, hogy tegyük vonzóvá a Balatont, ne csak nyáron, hanem a többi évszakban is. Számtalan lehetőséget kínál erre a régió az év bármely időszakában. 

Bővebben...
 


Oldal: 12 - Összesen: 15

Praktikumtár

Patinás Antik

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card